Stichting Droomdag goede doel Rondje Ka

Stichting droomdag

Rondje Ka heeft dit jaar ‘Stichting Droomdag’ als goede doel uitgekozen. Deze unieke stichting laat gezinnen met kinderen, waarvan één van de ouders langdurig of ongeneeslijk ziek is, hun eigen Droomdag beleven. Graag vertellen we meer over hoe deze stichting ontstaan is en wat zij doen.

Stichting Droomdag verzorgt Droomdagen voor gezinnen met kinderen, waarvan één van de ouders langdurig of ongeneeslijk ziek is én het jongste kind onder de 16 jaar is. Stichting Droomdag is opgericht in 2011 door Mary van Dueren, een ongeneeslijk zieke moeder met een jong gezin. Stichting Droomdag is uniek in Nederland. Naast het bestaan van vele stichtingen die zich richten op zieke kinderen, bestaat er geen andere stichting in Nederland die zich richt op zieke ouders en het daarmee verbonden gezin.

Het werk dat er ligt binnen Stichting Droomdag wordt gedragen door de warme inzet en betrokkenheid van vrijwilligers. Stichting Droomdag ontvangt geen subsidies, waardoor zij volledig afhankelijk zijn van donaties van derden en sponsoring. Inmiddels hebben ruim 175 gezinnen hun eigen Droomdag kunnen beleven.

Wat is een Droomdag?

Een Droomdag is een dag die volledig verzorgd wordt voor het gezin, afgestemd op de wensen en dromen van ieder gezinslid en waarbij rekening gehouden wordt met de fysieke mogelijkheden van de zieke ouder. Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een dag waar het gezin naar uit kan kijken. Een dag die bol staat van het SAMEN onbezorgd plezier beleven. Een dag die volledig wordt vastgelegd in beeld en geluid. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen wat een waardevolle herinnering dat vormt voor de gezinnen. Niet alleen aan een prachtige dag, maar bovenal ook aan hun zieke ouder.

Op dit moment is Stichting Droomdag vooral bekend in Roelofarendsveen en omgeving. Dit omdat de oprichtster daar woonde en daar met haar vriendinnen aan de keukentafel begonnen is, nu zo’n 6 jaar geleden. Ze heeft hiervoor veel steun uit haar directe omgeving ontvangen en heeft in een paar jaar tijd een gezonde basis voor de huidige stichting weten te creëren. In 2015 is Mary helaas overleden, aan ons de eer haar droom te verwezenlijken en meer en meer gezinnen te bereiken om aan hen een Droomdag aan te kunnen bieden.

Rondje Ka als training voor Mont Ventoux

Een groep vrijwilligers van Stichting Droomdag doet op 30 en 31 augustus mee aan de beklimming van de Mont Ventoux. Zij leveren hiermee een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Een deel van de opbrengst is voor Stichting Droomdag waardoor er nog meer gezinnen hun Droomdag kunnen beleven. Rondje Ka is een mooie trainingsdag voor deze sportieve uitdaging.

Meer info over Rondje Ka en/of direct inschrijven

Meer info over Stichting Droomdag

Meer info over de Mont Ventoux