Wilan en Sander lopen de New York Marathon

Wilan en Sander marathon New York 2017

Terwijl een grote groep van Plantaris meedeed aan de Berenloop op Terschelling, stonden Wilan van der Meer en haar man Sander Hoogervorst op zondag 5 november jl. aan de start van de New York Marathon. Wilan had al meerdere marathons op haar naam staan, maar voor Sander was het de eerste keer. Hoe gaaf is het dan om deze geweldige prestatie in New York te beleven. En ze hebben het gehaald in een mooie tijd van 4 uur 28. Van harte gefeliciteerd allebei!

Veense kermis 2017 beleeft geweldige start met ONE en ONLY estafette-marathon

170916 deelnemer in kas

De One en Only, ook wel bekend als kermismarathon, is inmiddels een vast item bij de Oranjefeesten in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Zaterdag 16 september was het dan zover, de 16e editie van de One en Only, een hardloopwedstrijd van 42.195 meter, die jaarlijks plaatsvindt op een andere locatie, dus een ander One en Only traject. Der Eins und Einzige Suppertolle Schlager- und Blumenlauf, afgekort tot “Der Supertolle”, bracht veel mensen op de been. Deelnemers waren veelal verkleed in lederhösen en dirndl, verder zijn er slagers met rookworsten op het parcours gesignaleerd. Buurtbewoners hadden zich ook flink uitgedost. Roelofarendsveen heeft het Oktoberfest in September op de kaart gezet.

Het koor FF anders verzorgde een bijzonder startschot, anders dan anders, de openingstune voor de One en Only werd dit maal geneuried. De deelnemers startten vanaf het Veenderveld om door de productieruimte van Slagerij van der Meer te gaan, die de vloer speciaal voor deze dag had voorzien van een oranje loper. Via traptreden een felle klim de dijk op, om daarna over pontons de Ringsloot over te steken en de route te vervolgen door 300 meter Bloemenkas van Agrofleur. Hierna richting Zorgkwekerij De Florahoeve, langs cherrytomaten en pluktuin, waar de deelnemers werden aangemoedigd door, geloof het of niet, geiten en paarden. Prachtig! Na de passage tussen kas en sloot eindigde het bezoek aan de Florahoeve.

De Floraweg was door de bewoners veranderd in een heuse Duitse tolweg waarbij flitsers niet ontbraken. De Duitse vlag wapperde aan de huizen, er lag sneeuw en er waren ‘zimmers frei' in een gasthauspension. Natuurlijk klonk er schlagermuziek uit de boxen. Wie niet beter wist zou denken zich op Duits grondgebied te begeven in plaats van op Veens grondgebied.

De Veense Bukker had zijn terrein beschikbaar gesteld voor de lopers, waarna de lopers het Hazenpad konden kiezen om de wisselplek op het terrein van transportbedrijf Dobbe te bereiken.

Uitslag: Heren: 1. Dennis van Berkel, 2. Cen Loos, 3. Luc van Laenen
Dames: 1.Inge Lens, 2. Linda Major.

Teams: 1. Kasteellopers, 2.  Ein zwei drei, Laufen 3. The Dutchies

Leukst verkleed team: 1. Slager Blümen voor al uw bierworsten, 2. 4 Supertolle Fette Deutsche Athleten und eind grösser Estafette Stick 3. Superholz (oeuvreprijs).

Het prijzenpakket, bestond uit onder andere (hoe kan het ook anders) bier en worst. De 1e prijswinnaars kunnen verder een pak van Opposuits tegemoet zien. De prijzen werden op de podiumwagen uitgereikt door look a like’s van de alom bekende Schlagerzanger Heino.

Jan Bouwmeester heeft de voorzittershamer overhandigd aan Daniëlle van der Meer. Jan heeft een bedankwoordje voor zijn jarenlange voorzitterschap gekregen en is tijdens de One en Only meegenomen voor een helikoptervlucht boven het parcours. Na de prijsuitreiking werd het lied “Rote Rozen” ten gehore gebracht. Jan ontving uit handen van de deelnemers rode rozen.

De One en Only sponsort elk jaar een goed doel in de gemeente Kaag en Braassem, dit jaar is gekozen voor Zorgkwekerij De Florahoeve en Tafeltennisvereniging De Treffers.

Bekijk de foto's 

One en Only kermismarathon

One en Only logo

ONE en ONLY kermismarathon “Der Eins und Einzige Suppertolle Schlager- und Blumenlauf”

Zaterdag 16 september om 12.00 uur zal het startschot klinken voor alweer de zestiende editie van de One en Only estafette-marathon. De hardloopwedstrijd over 42.195 meter voert over een 2 á 3 km lang parcours dat ieder jaar start en eindigt op een andere locatie, dus over een nieuw “One en Only” traject. De One en Only estafette-marathon, dit jaar getiteld Der Eins und Einzige Suppertolle Schlager- und Blumenlauf, is niet meer weg te denken bij de Oranjefeesten in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Het parcours is uitermate geschikt voor het thema van de marathon, die dit jaar refereert aan de Duitse Oktoberfesten, waarbij Schlagermuziek en Blumen natuurlijk niet ontbreken.

De lopers starten vanaf het Veenderveld in Roelofarendsveen om door de productieruimte van Slagerij van der Meer te gaan. Na een korte en felle klim de dijk op, om daarna de Ringsloot over te steken en de weg te vervolgen door 300 meter Bloemenkas van Agrofleur. Hierna volgt een passage door Zorgkwekerij De Florahoeve, om over het terrein van De Veense Bukker en langs het Hazenpad naar de wisselplek te gaan. Je kunt zowel individueel, als met een team van vier personen in estafettevorm, aan de wedstrijd deelnemen. De start- en wisselplek is op het Veenderveld te Roelofarendsveen.

De organisatie rekent erop dat de bewoners en toeschouwers de deelnemers een steuntje in de rug geven, door hen aan te moedigen en er alles aan te doen om een feestelijke en gemoedelijke sfeer te creëren rondom het parcours. De One en Only sponsort elk jaar een goed doel in de gemeente Kaag en Braassem, dit jaar is gekozen voor Zorgkwekerij De Florahoeve en Tafeltennisvereniging De Treffers.

Wil jij weten wie van de deelnemers de magische 42.195 meter het snelste aflegt en ervandoor gaat met de prijzen? We zien je graag zaterdag 16 september op het parcours! Nieuwsgierig wie ermee doen? Neem een kijkje op de speciale website One en Only kermismarathon.

Inschrijven voor de individuele marathon is nog mogelijk, de inschrijving voor de estafette is gesloten.

Rondje Ka 2017

Groepsfoto

Op zondag 2 juli organiseren wij de wandeltocht Rondje Ka. Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar een lokaal goed doel. De keus is gevallen op Stichting Hospice Amandi. Deze stichting wil in 2018 met de bouw van een huis beginnen voor terminale zorg. Rondje Ka hoopt een mooi bedrag te kunnen schenken.

Rondje Ka wil de deelnemers een aantrekkelijke wandeling bieden. Er kan gekozen worden uit vier afstanden: 15, 20, 25 en 35 kilometer. De route volgt de groene oevers van het Braassemermeer en de Wijde Aa, waarbij de wandelaar ook in gebieden komt die alleen deze dag voor publiek toegankelijk zijn. Een enkele keer moet over een hekje worden geklommen, wat de sportieve prestatie nog eens verhoogt. Daarnaast voert de wandeltocht door de verschillende fraaie dorpskernen van Kaag en Braassem, waar eventueel gepauzeerd kan worden.

Ook dit jaar is er weer extra aandacht voor de culinaire kant. De wandelaar kan onderweg op verschillende plaatsen proeven van lokale lekkernijen.

De start is tussen 7:00 en 10:00 uur vanuit het tafeltenniscentrum van De Treffers in Roelofarendsveen; alleen de 15 km start pas vanaf 8:30 uur. Er kan tot 17:00 uur gefinisht worden. Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving 5 euro. Wie op de dag zelf inschrijft betaalt 6 euro. Op www.RondjeKa.nl kunnen deelnemers zich nu al inschrijven; daar is ook alle informatie te vinden over het wandelevenement.

Gratis inloopspreekuur Fysio Alkemade

Fysio Alkemade bijeenkomst

Op 5 april jl. heeft Praktijk Fysio Alkemade een interessante bijeenkomst gehouden over veelvoorkomende hardloopblessures. Wat kun je zelf doen (preventief) om blessures te voorkomen en wanneer maak je de stap naar de fysio als je klachten hebt?

Om te bepalen of je zelf met een blessure aan de slag kunt of toch meer hulp nodig hebt, kunnen leden van Plantaris vanaf nu elke woensdagavond tussen 18.00 - 19.00 uur naar een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur bij:

Praktijk Fysio Alkemade (in het pand van sportschool Hart4Health)
Lucas van Leydenlaan 2b
Oude Wetering

48e Braassemloop groot succes door prachtig weer

Onthulling Coby Vlasveld

Loopvereniging Plantaris kan terugkijken op een fantastische 48e editie van de Braassemloop op 2 april jl. De weersomstandigheden speelden daar een belangrijke rol in. Het was het prachtig loopweer met een heerlijk zonnetje en niet teveel wind. De GeZZinsloop had een record aantal deelnemertjes van 120 kinderen en met bijna 900 deelnemers aan de loop hebben meer van 1.000 deelnemers weer kunnen genieten van het Zorg & Zekerheid Circuit.

Het startsein werd dit jaar gegeven door Marianne Vlasveld, drievoudig Europees- en tweevoudig wereldkampioene wintertriatlon. Voor haar begon de dag extra bijzonder. Om 10.00 uur mocht zij de onthulling doen van de ‘Coby Vlasveld brug’. Haar moeder, Coby Vlasveld, is recent overleden. Zij was jarenlang een zeer gewaardeerd Plantarislid en heeft veel voor de club betekend. Als eerbetoon is de brug bij Plantaris naar haar vernoemd.

Om 10.30 uur werd het startschot gegeven voor de GeZZinsloop van 1 km. 120 kinderen gingen er als een speer van door om als eerste over de finish te komen. Bij de jongens lukte het Bryan Kaak in 3:50 minuten en bij de meisjes kwam Anne Vrolijk als 1e binnen in 4:21 minuten. Om 11.00 uur gingen de lopers van de halve marathon van start, gevolgd door de lopers van de 5 en 10 km. De prachtige routes voerden iedereen langs de polders en de Wetering. En welke afstand er ook gelopen werd, iedereen kwam langs het Braassemermeer, de trots van Roelofarendsveen.

Uitslagen prijswinnaars GeZZinsloop, 5 km, 10 km en halve marathon 

Onderdeel 1e prijs 2e prijs 3e prijs
Kidsrun meisjes Anne Vrolijk 00:04:21 Sanne Witteman 00:04:54 Anne Meijn 00:05:04
Kidsrun jongens Bryan Kaak 00:03:50 Peter Idema 00:04:04 Rick Loos 00:04.10
Kort dames Annemieke Bloem 00:19:49 Irene Aldersma 00:20:09 Fiona Luzac 00:20:09
Kort heren Rory Johnson 00:16:38 Jeroen Habers 00:16:42 Bram Prins 00:16:52
Midden dames Marlies Jongerius 00:38:29 Nathalie Klaassen 40:01 Diny Bosker 00:40:46
Midden heren Micheal Gebrehiwet 00:33:36 Elmer Jansen 00:34:24 Arjan van der Hoorn 00:34:54
Lang dames Mariska Brittijn 01:24:44 Nanda Clarisse 01:27:19 Liselotte van den Berg 01:27:35
Lang heren Maarten Jumelet 01:12:17 Wilfred Verhagen 01:13:35 Brent Pieterse 01:16:45

 

Wil je alle uitslagen bekijken? Dat kan via www.hetcircuit.net.

One en Only 2017

One en Only logo

Op de jaarvergadering van Plantaris is het parcours van de zestiende editie van de One en Only bekend gemaakt. Op 16 september a.s. zal het startschot voor Der Eins und Einzige Supertollen Schlager- und Blumenlauf gegeven worden op het Veenderveld. Het wordt een Supertolle estafette-marathon. Diverse ondernemers zijn bereid gevonden de lopers een kijkje in hun spreekwoordelijke keuken te laten nemen. Wanneer krijg je nu de kans door de productielocatie van keurslager Van der Meer te hollen? Hoe vaak gaat een marathon nu door Agrofleurs bloemenkas? Ben jij benieuwd wat er bij zorgkwekerij De Florahoeve gebeurt? En mocht je nog niet weten wat De Veense Bukker in het assortiment heeft. Der Eins und Einzige Supertollen Schlager- und Blumenlauf laat het jou allemaal zien!

Nichts is zu toll als bei dem Supertollen Schlager- und Blumenlauf!
De One en Only is de Estafette-Marathon die aan het begin van de kermisweek gehouden wordt en jaarlijks wisselt van parcours en thema. De One en Only bestaat dit jaar uit 15 rondjes van ± 2800 meter die door de deelnemers individueel of in estafette gelopen kan worden. Heb jij altijd al eens een marathon willen lopen waarbij je de gehele route aangemoedigd wordt door een uitzinnig publiek? Neem een kijkje op speciale website: One en Only 2017.

Inschrijving estafettemarathon vol!

Op 7 april om 19.00 uur is de inschrijving begonnen. In een recordtempo heeft om 21.30 uur het 125e team zich ingeschreven dus hiermee is de inschrijving voor de Estafettemarathon vol. Teams die zich nu nog inschrijven komen op de reservelijst. Individuele marathonlopers kunnen zich nog wel aanmelden. Dit is natuurlijk SUPERTOLLLL!!!

Doe mee met de startersgroep!

160207 Startersgroep banner breed

 

Vanaf 16 maart 2017 is Plantaris weer met een loopgroep gestart. Er worden in totaal 10 trainingen gegeven op donderdagavond met als einddoel de 5 km Nightrun tijdens de Leiden Marathon op 20 mei 2017.

Meer weten?

Wil je graag informatie over de startersgroep? Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Winterwonderland bij Plantaris

Winnaars One en Only Website

One en Only ‘Hol van Bal naar Bol’ estafette-marathon groot succes!

Een kerstman op de fiets, loslopende rendieren, Vikingen, hollende engeltjes, vier wijzen uit het Oosten, rendieren in een hottub? Alles was mogelijk bij de One en Only Special. Een grandioos feest was het! Het derde lustrum van de estafette-marathon, de One en Only ‘Hol van (kerst)Bal naar (olie)Bol’. Anders dan anders. De maand, de kou, in het donker, zonder wedstrijdelement. Wat een genot een deelnemer te horen zeggen: “Ik heb echt een topdag gehad”.

Het parcours van de One en Only, een hardloopwedstrijd van 42.195 meter, start en eindigt elk jaar op een andere locatie, dus een ander One en Only traject. De route van de ‘Hol van Bal naar Bol’ ging vijftien keer over het Sportpad richting De Bloemen naar de bloemenbuurt om langs de Lucas van Leydenlaan naar de wisselplaats te gaan. Het clubhuis van de Boel de Boule was omgedoopt naar ‘Winterwonderland’. Waar denkt men zoal aan bij wintersfeer? Koek en Zopie natuurlijk! Buiten stond voor de inwendige mens een snackkar waar de sporters zich tegoed konden doen aan oliebollen en puntzakken verse friet. In ‘Winterwonderland’ was erwtensoep verkrijgbaar en werd warme chocomel met slagroom en glühwein geschonken. Een betere sportvoeding kun je toch niet hebben?

Zonder buurtbewoners geen feest! Insmeren tegen felle zonnestralen zoals in de septembermaand, was dit keer niet aan de orde. De buurtbewoners lieten zich niet weerhouden door de winterse kou, vanuit hun verwarmde partytent, luisterend naar de top2000, moedigden zij de deelnemers aan. Elders in de buurt verzamelden bewoners zich in de open lucht, ouderwets rondom een vuurkorf.

De prijsuitreiking vond plaats, na binnenkomst van de rendieren, die in de laatste ronde de kerstman in een prachtig verlichte arrenslee vervoerde. Anders dan anders. Dit keer geen prijs voor het snelste team en snelste marathonloper. Er waren prijzen voor best verkleed; Gé Molkenboer als kerstman; best verlicht: drie wijzen en John; best verkleed en verlicht: de Sissies; verrast: de twee rendierenteams met hun arrenslee; verfrissend: Jeanet Overduin met haar enthousiasme tijdens de loop.

Een foto- en filmverslag is terug te zien via www.oneenonly.nl.

Wij kijken uit naar de zestiende One en Only zaterdag 16 september 2017.

 

Overhandiging sponsorbedrag One & Only CopaKuilBana

foto sponsorbedrag stggk website

Op de braderie in Oude Wetering zijn ze inmiddels een bekend gezicht, de heren van de One & Only estafette-marathon. Met de verkoop van zonnebloemen en phalaenopsis vanuit de vrachtwagen, sponsoren zij elk jaar een goed doel in de gemeente Kaag en Braassem.

Na afloop van de One en Only Special ‘Hol van Bal naar Bol’ estafette-marathon heeft voorzitter, Jan Bouwmeester, een cheque t.w.v. € 1000.00 overhandigd aan Stichting Geef Gehandicapten Kans (StGGK) en Dementievriendelijk Kaag en Braassem.

StGGK bestaat in 2017 maar liefst 40 jaar en gaat het sponsorbedrag gebruiken voor de organisatie van feestelijke activiteiten. Dementievriendelijk Kaag Braassem gebruikt het bedrag voor de aanschaf van een geluidsinstallatie voor het Alzheimercafé.

200ste marathon voor Peter Akerboom

Peter Akerboom 200ste marathon

Op zondag 4 december jl. heeft Peter Akerboom zijn 200ste marathon gelopen. Om deze geweldige mijlpaal extra bijzonder te maken is hij samen met Peter van Wouwe en Wim Verhage afgereisd naar Japan.

Op maandag 5 december kwam hij weer terug op Schiphol en daar werd hij door een aantal Plantaris leden feestelijk onthaald met een spandoek en bloemen.

Wij zijn ontzettend trots op zijn prestatie!