Dameskleedkamer met mooie spiegels

Kleedruimte dames

Het heeft even geduurd maar de Plantaris vrouwen kunnen in de kleedkamer nu minimaal met z'n drieën tegelijk voor de spiegel, met z'n tweeën tegelijk föhnen en er is een planchet voor hun make-up spulletjes geplaatst. Super bedankt Marcel van Tol voor het plaatsen en dikke kus namens alle dames.

Overhandiging cheque aan Stichting Droomdag

 

Droomdag overhandiging check

Dankzij jullie deelname aan Rondje Ka op 1 juli 2018 konden wij deze cheque van € 1.000 overhandigen aan Stichting Droomdag. Hiermee kunnen zij weer een gezin waarvan een ouder kankerpatiënt/levensbedreigend/langdurig ziek is, een onvergetelijke geheel verzorgde te gekke dag aanbieden. Ook namens Stichting Droomdag willen wij jullie hiervoor hartelijk bedanken. 

49e Braassemloop groot succes

Braassemloop 2018 2

Op zondag 15 april werd de 49e Braassemloop traditiegetrouw gestart met de populaire GeZZinsloop. Dit jaar deden er 128 kinderen mee. Eén kilometer rennen door de Bloemen. Met of zonder hun ouders, iedereen tot en met 11 jaar was welkom om mee te rennen. Maar eerst moest er natuurlijk en warming-up gedaan worden. Onder leiding van de dames van More Motion werden de spieren opgewarmd en losgemaakt. Nadat Hein Hogenboom (het oudste lid van Plantaris) het startschot had gegeven, renden de kinderen hun rondjes door de Bloemen. Met z’n allen achter de kleurrijke vogel op de fiets aan. En hard gingen alle kinderen van start. Iedereen kwam over de finish heen en verdiende daarmee een mooie medaille en iets te drinken. Maar zoals bij elke wedstrijd waren er natuurlijk ook prijswinnaars.

Bij de meisjes waren dat:

1e plaats: Sanne Witteman 4:21 minuten
2e plaats: Noa Boutkan 4:25 minuten
3e plaats: Julia Pieterse 4:32 minuten

Bij de Jongens waren dat:

1e plaats: Luuk Boutkan 3:53 minuten
2e plaats: Bryan Verdel 4:02 minuten
3e plaats: Rick Loos 4:09 minuten

Vanaf 11.00 uur klonk het startschot voor de halve marathon, gevolgd door de 5 km en de 10 km vanaf de Korte Goog. De weersomstandigheden waren ideaal. Niet te warm, zeker niet te koud. Droog en af en toe kwam het zonnetje kijken hoe het de lopers verging. De 5 km leverde een mooi gevecht op tussen de nummers 1 en 2.

Uitslag 5 km heren:

1. Aziz Kanfaoui
2. Danny van Dijk
3. Jouri Smit

Uitslag 5 km dames:

1. Jasmijn Bloemheuvel
2. Jolijn Swager
3. Emillia Gvozbenovic

Uitslag 10 km heren:

1. Lorenzo Sinteur
2. Saïd Kanfaoui
3. Jochem Loos

Uitslag 10 km dames:

1. Marileo Jongerius
2. Nathalie Klaassen
3. Anne van der Piet 

Uitslag halve marathon heren:

1. Michal Migala
2. Wilfred Verhagen
3. Brent Pieterse

Uitslag halve marathon dames:

1. Saskia van Heynen
2. Leone de Voogd
3. Anoesjka Timmermans

Alle uitslagen met tijden kun je zien via deze link!

Op onze Facebookpagina kun je de foto's bekijken!

Kluun Veuruut dur ’t Kruud

One en Only estafette-marathon 2018: een barre ijstocht in het hoge noorden

One en Only website 1

Tijdens de jaarvergadering is alweer de 17e editie van de One en Only bekendgemaakt:

De One en Only “Kluun Veuruut dur ’t Kruud” estafette marathon

In het meest noordelijke plekje van Kaag en Braassem heeft de ijsmeester van de One en Only gezegd: “It giet oan”! Op zaterdag 15 september a.s. zal bij clubhuis De Pegel, gelegen aan De Baan in Oude Wetering, het startschot klinken voor “De (kluun)tocht der tochten” met zo’n 140 teams en een groot aantal marathonlopers. Het parcours bestaat uit 15 rondjes van ± 2800 meter met maar liefst vijftig bochten door de straten van de Kruidenbuurt in Oude Wetering.

Schaatsen, klunen, koek en zopie, kortom winterpret in september. De One en Only verwacht dat de omgeving rondom IJsclub Alkemade zal veranderen in een winters landschap, vol met het (on)kruid waaraan de straten hun naam te danken hebben.

Natuurlijk wil niemand deze unieke estafette marathon missen! Om in winterse sferen te komen, kun je alvast een kijkje nemen op de speciale website:

One en Only Marathon

Wees er op tijd bij, de inschrijving start vrijdag 6 april 19.00 uur via www.inschrijven.nl.

 

Stichting Droomdag goede doel Rondje Ka

Stichting droomdag

Rondje Ka heeft dit jaar ‘Stichting Droomdag’ als goede doel uitgekozen. Deze unieke stichting laat gezinnen met kinderen, waarvan één van de ouders langdurig of ongeneeslijk ziek is, hun eigen Droomdag beleven. Graag vertellen we meer over hoe deze stichting ontstaan is en wat zij doen.

Stichting Droomdag verzorgt Droomdagen voor gezinnen met kinderen, waarvan één van de ouders langdurig of ongeneeslijk ziek is én het jongste kind onder de 16 jaar is. Stichting Droomdag is opgericht in 2011 door Mary van Dueren, een ongeneeslijk zieke moeder met een jong gezin. Stichting Droomdag is uniek in Nederland. Naast het bestaan van vele stichtingen die zich richten op zieke kinderen, bestaat er geen andere stichting in Nederland die zich richt op zieke ouders en het daarmee verbonden gezin.

Het werk dat er ligt binnen Stichting Droomdag wordt gedragen door de warme inzet en betrokkenheid van vrijwilligers. Stichting Droomdag ontvangt geen subsidies, waardoor zij volledig afhankelijk zijn van donaties van derden en sponsoring. Inmiddels hebben ruim 175 gezinnen hun eigen Droomdag kunnen beleven.

Wat is een Droomdag?

Een Droomdag is een dag die volledig verzorgd wordt voor het gezin, afgestemd op de wensen en dromen van ieder gezinslid en waarbij rekening gehouden wordt met de fysieke mogelijkheden van de zieke ouder. Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een dag waar het gezin naar uit kan kijken. Een dag die bol staat van het SAMEN onbezorgd plezier beleven. Een dag die volledig wordt vastgelegd in beeld en geluid. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen wat een waardevolle herinnering dat vormt voor de gezinnen. Niet alleen aan een prachtige dag, maar bovenal ook aan hun zieke ouder.

Op dit moment is Stichting Droomdag vooral bekend in Roelofarendsveen en omgeving. Dit omdat de oprichtster daar woonde en daar met haar vriendinnen aan de keukentafel begonnen is, nu zo’n 6 jaar geleden. Ze heeft hiervoor veel steun uit haar directe omgeving ontvangen en heeft in een paar jaar tijd een gezonde basis voor de huidige stichting weten te creëren. In 2015 is Mary helaas overleden, aan ons de eer haar droom te verwezenlijken en meer en meer gezinnen te bereiken om aan hen een Droomdag aan te kunnen bieden.

Rondje Ka als training voor Mont Ventoux

Een groep vrijwilligers van Stichting Droomdag doet op 30 en 31 augustus mee aan de beklimming van de Mont Ventoux. Zij leveren hiermee een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Een deel van de opbrengst is voor Stichting Droomdag waardoor er nog meer gezinnen hun Droomdag kunnen beleven. Rondje Ka is een mooie trainingsdag voor deze sportieve uitdaging.

Meer info over Rondje Ka en/of direct inschrijven

Meer info over Stichting Droomdag

Meer info over de Mont Ventoux

 

Schrijf je in voor Rondje Ka

Rondje Ka website

Op zondag 1 juli 2018 wordt de 9e editie van Rondje Ka gelopen. Rondje Ka is een wandelevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door Plantaris. Je kunt wandelingen van 15, 20, 25 en 35 km lopen. Zo krijg je de mooiste plekjes rond het Braassemermeer en de Wijde Aa te zien en kom je langs verschillende dorpen in de omgeving.Onderweg kun je op diverse punten genieten van de plaatselijke lekkernijen en streekproducten.

Start en finish zijn bij het clubgebouw van De Treffers, Sportpad 2, 2371 PP in Roelofarendsveen. Tussen 07.00 en 10.00 uur kan er gestart worden. De 15 km wandeling start vanaf 8.30 uur. Finishen kan tot 17.00 uur. Parkeren: Sportpad 17, 2371 PP Roelofarendsveen: Parkeerterrein VV DOSR.

Bekijk de route van 15 km

Bekijk de route van 20 km

Bekijk de route van 25 km

Bekijk de route van 35 km

Inschrijven

Je kunt je nu al inschrijven via deze link!

Heb je een vraag?

Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Doe mee met de startersgroep!

Starters 2017 website

Vanaf 15 maart 2018 starten wij weer met een hardloopclinic voor starters. Er worden in totaal 10 trainingen gegeven op donderdagavond met als einddoel de 5 km nightrun tijdens de Leiden Marathon op zaterdag 26 mei 2018.

Meer weten?

Wil je graag informatie over de startersgroep? Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

One & Only marathon overhandigt sponsorcheque

171118 overhandiging sponsorbedrag One en Only

Zaterdag 18 november jl. heeft Daniëlle van der Meer, namens de marathon organisatie One en Only, een waardecheque t.w.v. € 1.000 overhandigd aan tafeltennisvereniging De Treffers en aan Zorgkwekerij de Florahoeve.

Mark van Klink, bestuurslid van de tafeltennisvereniging, nam als eerste de cheque in ontvangst. De Treffers is dit jaar gestart met hun jeugdplan PingPongPlay en Superstar. PingPongPlay is gericht om kinderen (4-7 jaar) spelenderwijs kennis te laten maken met tafeltennis en het ontwikkelen van oog-handcoördinatie. Kinderen beleven veel plezier aan het tafeltennissen in spelvorm, met ballonnen of elkaar het balletje toeschuiven via een ‘schuiftafel’. Superstar (7-12) leert kinderen door uitdagende oefeningen het beste uit zichzelf te halen. De Treffers (www.ttvdetreffers.nl) viert dit jaar hun 80 jarig bestaan en deelt al jaren hun clubhuis met LV Plantaris.

Namens De Florahoeve waren Marsha Outhuis en Dennis van der Meer vertegenwoordigd. Hun droom om op een kleinschalige manier begeleiding te bieden aan jongeren met een ontwikkelingsachterstand is uitgekomen. De cliënten worden door Marsha op hun woonadres opgehaald om op De Florahoeve te helpen bij o.a. het voeren van de dieren en bij al wat komt kijken in een moestuin. Daarnaast worden de jongeren betrokken bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL), denk aan boodschappen doen, tafel klaarmaken/afruimen voor de lunch, koffie zetten. Marsha en Dennis coachen de jongeren in het opdoen van werkervaring en begeleiden hen naar bedrijven waar zij kunnen werken. Het sponsorbedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van werkschoenen en het personaliseren van werkkleding (www.florahoeve.nl).

De cheque is te danken aan de One en Only estafette-marathon die elk jaar met de Veense Kermis plaatsvindt. Het steeds wisselende parcours, het thema en de naam, is elk jaar weer een verrassing. “Der eins und Einzige Supertolle Schlager und Blumen Lauf” speelde zich dit jaar af op en rondom het Veenderveld en de Floraweg. De deelnemers werden toegejuicht door het publiek terwijl zij hun rondjes renden door o.a. de productieruimte van de slager en het plaatselijke tuincentrum. De kas met prachtige flora en fauna van Zorgkwekerij De Florahoeve, langs cherrytomaten, pluktuin, geiten en paarden was voor de deelnemers een van de hoogtepunten.

Wilan en Sander lopen de New York Marathon

Wilan en Sander marathon New York 2017

Terwijl een grote groep van Plantaris meedeed aan de Berenloop op Terschelling, stonden Wilan van der Meer en haar man Sander Hoogervorst op zondag 5 november jl. aan de start van de New York Marathon. Wilan had al meerdere marathons op haar naam staan, maar voor Sander was het de eerste keer. Hoe gaaf is het dan om deze geweldige prestatie in New York te beleven. En ze hebben het gehaald in een mooie tijd van 4 uur 28. Van harte gefeliciteerd allebei!

Veense kermis 2017 beleeft geweldige start met ONE en ONLY estafette-marathon

170916 deelnemer in kas

De One en Only, ook wel bekend als kermismarathon, is inmiddels een vast item bij de Oranjefeesten in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Zaterdag 16 september was het dan zover, de 16e editie van de One en Only, een hardloopwedstrijd van 42.195 meter, die jaarlijks plaatsvindt op een andere locatie, dus een ander One en Only traject. Der Eins und Einzige Suppertolle Schlager- und Blumenlauf, afgekort tot “Der Supertolle”, bracht veel mensen op de been. Deelnemers waren veelal verkleed in lederhösen en dirndl, verder zijn er slagers met rookworsten op het parcours gesignaleerd. Buurtbewoners hadden zich ook flink uitgedost. Roelofarendsveen heeft het Oktoberfest in September op de kaart gezet.

Het koor FF anders verzorgde een bijzonder startschot, anders dan anders, de openingstune voor de One en Only werd dit maal geneuried. De deelnemers startten vanaf het Veenderveld om door de productieruimte van Slagerij van der Meer te gaan, die de vloer speciaal voor deze dag had voorzien van een oranje loper. Via traptreden een felle klim de dijk op, om daarna over pontons de Ringsloot over te steken en de route te vervolgen door 300 meter Bloemenkas van Agrofleur. Hierna richting Zorgkwekerij De Florahoeve, langs cherrytomaten en pluktuin, waar de deelnemers werden aangemoedigd door, geloof het of niet, geiten en paarden. Prachtig! Na de passage tussen kas en sloot eindigde het bezoek aan de Florahoeve.

De Floraweg was door de bewoners veranderd in een heuse Duitse tolweg waarbij flitsers niet ontbraken. De Duitse vlag wapperde aan de huizen, er lag sneeuw en er waren ‘zimmers frei' in een gasthauspension. Natuurlijk klonk er schlagermuziek uit de boxen. Wie niet beter wist zou denken zich op Duits grondgebied te begeven in plaats van op Veens grondgebied.

De Veense Bukker had zijn terrein beschikbaar gesteld voor de lopers, waarna de lopers het Hazenpad konden kiezen om de wisselplek op het terrein van transportbedrijf Dobbe te bereiken.

Uitslag: Heren: 1. Dennis van Berkel, 2. Cen Loos, 3. Luc van Laenen
Dames: 1.Inge Lens, 2. Linda Major.

Teams: 1. Kasteellopers, 2.  Ein zwei drei, Laufen 3. The Dutchies

Leukst verkleed team: 1. Slager Blümen voor al uw bierworsten, 2. 4 Supertolle Fette Deutsche Athleten und eind grösser Estafette Stick 3. Superholz (oeuvreprijs).

Het prijzenpakket, bestond uit onder andere (hoe kan het ook anders) bier en worst. De 1e prijswinnaars kunnen verder een pak van Opposuits tegemoet zien. De prijzen werden op de podiumwagen uitgereikt door look a like’s van de alom bekende Schlagerzanger Heino.

Jan Bouwmeester heeft de voorzittershamer overhandigd aan Daniëlle van der Meer. Jan heeft een bedankwoordje voor zijn jarenlange voorzitterschap gekregen en is tijdens de One en Only meegenomen voor een helikoptervlucht boven het parcours. Na de prijsuitreiking werd het lied “Rote Rozen” ten gehore gebracht. Jan ontving uit handen van de deelnemers rode rozen.

De One en Only sponsort elk jaar een goed doel in de gemeente Kaag en Braassem, dit jaar is gekozen voor Zorgkwekerij De Florahoeve en Tafeltennisvereniging De Treffers.

Bekijk de foto's 

One en Only kermismarathon

One en Only logo

ONE en ONLY kermismarathon “Der Eins und Einzige Suppertolle Schlager- und Blumenlauf”

Zaterdag 16 september om 12.00 uur zal het startschot klinken voor alweer de zestiende editie van de One en Only estafette-marathon. De hardloopwedstrijd over 42.195 meter voert over een 2 á 3 km lang parcours dat ieder jaar start en eindigt op een andere locatie, dus over een nieuw “One en Only” traject. De One en Only estafette-marathon, dit jaar getiteld Der Eins und Einzige Suppertolle Schlager- und Blumenlauf, is niet meer weg te denken bij de Oranjefeesten in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Het parcours is uitermate geschikt voor het thema van de marathon, die dit jaar refereert aan de Duitse Oktoberfesten, waarbij Schlagermuziek en Blumen natuurlijk niet ontbreken.

De lopers starten vanaf het Veenderveld in Roelofarendsveen om door de productieruimte van Slagerij van der Meer te gaan. Na een korte en felle klim de dijk op, om daarna de Ringsloot over te steken en de weg te vervolgen door 300 meter Bloemenkas van Agrofleur. Hierna volgt een passage door Zorgkwekerij De Florahoeve, om over het terrein van De Veense Bukker en langs het Hazenpad naar de wisselplek te gaan. Je kunt zowel individueel, als met een team van vier personen in estafettevorm, aan de wedstrijd deelnemen. De start- en wisselplek is op het Veenderveld te Roelofarendsveen.

De organisatie rekent erop dat de bewoners en toeschouwers de deelnemers een steuntje in de rug geven, door hen aan te moedigen en er alles aan te doen om een feestelijke en gemoedelijke sfeer te creëren rondom het parcours. De One en Only sponsort elk jaar een goed doel in de gemeente Kaag en Braassem, dit jaar is gekozen voor Zorgkwekerij De Florahoeve en Tafeltennisvereniging De Treffers.

Wil jij weten wie van de deelnemers de magische 42.195 meter het snelste aflegt en ervandoor gaat met de prijzen? We zien je graag zaterdag 16 september op het parcours! Nieuwsgierig wie ermee doen? Neem een kijkje op de speciale website One en Only kermismarathon.

Inschrijven voor de individuele marathon is nog mogelijk, de inschrijving voor de estafette is gesloten.