One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade plaatsvond. Inmiddels is de marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; estafette-teams die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een nader te bepalen goed doel. Een tussendoortje was de One en Only Maratoon, ter gelegenheid van de 100e marathon van Toon van Vlimmeren die lid is van Plantaris. Op 30 december 2016 is het jaar geweldig afgesloten met een jubileumfeest 'De One en Only Special'.

Meer weten over de uitslagen of de foto's bekijken? Kijk op: www.oneenonly.nl.

One en Only website 1

Kluun Veuruut dur ’t Kruud

Op zaterdag 15 september a.s. zal bij clubhuis De Pegel, gelegen aan De Baan in Oude Wetering, het startschot klinken voor “De (kluun)tocht der tochten” met zo’n 140 teams en een groot aantal marathonlopers. Het parcours bestaat uit 15 rondjes van ± 2800 meter met maar liefst vijftig bochten door de straten van de Kruidenbuurt in Oude Wetering.

Schaatsen, klunen, koek en zopie, kortom winterpret in september. De One en Only verwacht dat de omgeving rondom IJsclub Alkemade zal veranderen in een winters landschap, vol met het (on)kruid waaraan de straten hun naam te danken hebben.

Natuurlijk wil niemand deze unieke estafette marathon missen! Om in winterse sferen te komen, kun je alvast een kijkje nemen op de speciale website: One en Only Marathon.

Wees er op tijd bij, de inschrijving start vrijdag 6 april 19.00 uur via www.inschrijven.nl.